gázkészülékek, kályhák, kandallók

Nyílt égésterű tüzelőberendezések légutánpótlása

Kéményseprők vagy a gázművek is előírhatnak szellőzőt, légbevezetőt

Gáztűzhely, konyhai vízmelegítő, stb., vagyis azok a készülékek, amelyek égéstermék elvezetéssel nem rendelkeznek, a levegőt az adott térből nyerik.

Kéménybe kötött vízmelegítő vagy fűtő készülék, kéményes konvektor, padlón álló kazánok vagy nyitott kandalló, stb., vagyis azok a készülékek, melyek rendelkeznek égéstermék elvezetéssel, a levegőt szintén az adott térből nyerik.

Turbós vagy kondenzációs elven működő, zárt rendszerű készülékek, melyeknek a légellátása és égéstermék elvezetése a helyiség légterétől független (ebben az esetben külön szellőztetés nem szükséges)

Amennyiben lakásunkban van nyílt égésterű gázkészülék (1-2. típusú készülék), gondoskodnunk kell a helyiségekben a levegő utánpótlásáról. Manapság a korszerű, fa vagy műanyag nyílászárók tökéletes szigetelést biztosítanak ahhoz, hogy a nyílászárók beépítését követően a helyiség légellátása veszélyesen lecsökkenjen, ennek következtében pedig akár szén-monoxid mérgezéses baleset előforduljon.
Amennyiben a kéménybe kötött, nyílt égésterű gézkészülékünk a működése során nem kapja meg az égéshez szükséges levegő-mennyiséget, az égéstermék a kéményből visszaáramolhat a helyiségbe, a tökéletlen égés következtében szén-monoxid termelődik, ami balesetet okozhat. Gondoskodnunk kell tehát arról, hogy a mindennapos, gázzal működő készülékeink működése során levegő utánpótlás szempontjából biztonságban legyünk.

Ahogy egyre hidegebbek lesznek a napok, természetes módon egyre kevesebbet hagyjuk nyitva az ablakokat, ajtókat. Ennek következtében a gázkészülékeink működéséhez szükséges levegőt természetes módon nem pótoljuk.

A nyílt égésterű készülékek légellátásához, készüléktől függően választhatunk nyílászárókba építhető, állandó (fix) léghozamú, vagy automatikusan nyíló-záródó AERECO légbevezetőt.

Sok esetben a helyiségek levegő utánpótlása, különösen a kéményes gázkészülékek esetén, gáztervező általi tervezést igényel!

A nyílászáróba építhető AERECO légbevezetők pótolják az elszívott levegőt, vagy akár folyamatos légbeeresztést biztosítanak. Amennyiben más levegő utánpótlás nem szükséges, az AERECO légszellőzők megoldást nyújthatnak a szellőztetésre.

ablakszellőző

Nyílt égésterű készülékek

Cirkó
Vízmelegítő
Gáztűzhely
Kandalló
Cserépkályha
Konvektor
Bojler
Kazánok

Légbevezetők szerelése műbizonylattal

Kérdése van?

Hívja Pétert

06 30 414 8014

Rólunk

10 év szakmai múlt távlatában bátran állíthatjuk, hogy egy légtechnikai rendszer beépítése valódi megújulást hoz az emberek otthonában, legyen szó ablakszellőző, légbevezető vagy komplett szellőző rendszer kivitelezéséről, telepítéséről.

Célunk, hogy a beépített ablakszellőző, légbevezető, szellőző rendszerek használatakor megrendelőink sok-sok év múlva is úgy érezzék, hogy jól döntöttek, mikor minket választottak.

oldal megosztása

© ablakszellozo.hu     Minden jog fenntartva.